Ukrajina zdolala Severné Macedónsko 2:0 v zápase C-skupiny

14.10.2023 Celý región

Bratislava 14. októbra (TASR) - Futbalisti Ukrajiny zvíťazili v sobotňajšom kvalifikačnom zápase na ME 2024 nad Severným Macedónskom 2:0. Napravili si tak chuť po septembrovom asociačnom termíne, v ktorom nevyhrali ani jeden duel. V tabuľke C-skupiny sú momentálne na druhom mieste, no oproti tretiemu Taliansku odohrali o dva zápasy viac.

Ukrajinci absolvovali domáce stretnutie v dôsledku vojenskej situácie v ich krajine na pražskej Letnej. O triumfe rozhodol po polhodine hry Georgij Sudakov, v poslednej minúte nachytal Oleksandr Karavajev brankára Stoleho Dimitrievského a strelou z veľkej diaľky upravil na 2:0. Hosťom patrí štvrtá priečka v tabuľke s rovnakým počtom bodov ako má Taliansko, ktoré má dva zápasy k dobru.

Severné Írsko zvíťazilo nad San Marínom 3:0, ukončilo tak sériu piatich prehier a v H-skupine figuruje momentálne na piatom mieste. Naposledy triumfovalo na začiatku kvalifikácie v marci, keď vyhralo práve na pôde San Marína (2:0). To je v "háčku" na šiestej priečke bez bodového zisku.

7. kolo kvalifikácie ME 2024

C-skupina:

Ukrajina - Severné Macedónsko 2:0 (1:0)
Góly: 30. Sudakov, 90.+5 Karavajev

H-skupina:

Severné Írsko - San Maríno 3:0 (2:0)
Góly: 5. Smyth, 11. Magennis, 81. McMenamin
 

Vyberte región